Aktuelno

U Beogradu vidljive posledice nevremena, tokom noći 91 intervencija, iz objekata spaseno 10 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2022

-

07:40

U Beogradu vidljive posledice nevremena, tokom noći 91 intervencija, iz objekata spaseno 10 osoba
U Beogradu vidljive posledice nevremena, tokom noći 91 intervencija, iz objekata spaseno 10 osoba - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u popodnevnim i večernjim satima u utorak pomagali su svojim sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, saopštio je MUP.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

MUP

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

MUP

 

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija, na ulicama Beograda vidljive su posledice sinoćnjeg nevremena.

U podzemnom prolazu kod Ušća voda se još nije povukla, a građani kako ne bi gazili  po vodi, pretrčavaju ulicu na nebezbednom mestu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija