Aktuelno

Tihana ima šansu za transplantaciju bubrega u inostranstvu - hitno joj je potrebna pomoć

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2022

-

13:15

Tihana ima šansu za transplantaciju bubrega u inostranstvu - hitno joj je potrebna pomoć
Tihana ima šansu za transplantaciju bubrega u inostranstvu - hitno joj je potrebna pomoć - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Fondacija Budi human prikuplja novčana sredstva za Tihanu Murić Lalić, 33-ogodišnju devojku kojoj je hitno potrebna transplantacija bubrega.

Sa šest godina obolela je od dijabetesa. Tri puta je imala sepsu zbog pogrešnog lečenja. Po mišljenju lekara nije mogla ostati u drugom stanju. Ipak, Tihana je ostala trudna baš u vreme globalne pandemije.

Sa trudnoćom, na već postojeće dijagnoze nizale su se nove. Jedino rešenje je bila hospitalizacija. Zbog šest dijagnoza bila je izolovana u bolničkoj sobi. Mesecima komplikacije nisu prestajale. Svake nedelje lekari iz konzilijuma su je savetovali da prekine trudnoću, rekavši da bira između deteta i svog života, ali ona je izabrala život deteta.

Pobedila je i koronu, ali bubrezi su počeli da posustaju. Zbog loših krvnih sudova nisu mogli da joj plasiraju AV fistulu za dijalizu. Kao metodu lečenja preporučili su joj peritonealnu dijalizu. Dva pokušaja, postavljanje i vađenje katetera, četiri puta sečenje stomaka – nije uspelo.

Jedino rešenje je bilo plasiranje Hickmanovog katetera ispod desne ključne kosti što je privremena i krajnja metoda dijalize. Svakog trena kateter može da prestane da radi i to bi za Tihanu bilo kobno.

Dok neki ljudi mogu da provedu na dijalizi godine, Tihana već posle godinu dana ima brojne komplikacije, krvarenja i druge probleme.

Šansu za transplantaciju bubrega Tihani je ponudila jedna klinika iz inostranstva na koju je potrebno da što pre ode, a za to joj je potrebna pomoć svih nas. Sredstva su joj potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega kao i za putne troškove.

Oni koji žele da pomognu, mogu da pošalju SMS sa sadržajem 1302 na broj 3030 iz Srbije, ili donacijama na račune:

  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000001421508-33
  • Uplatom na devizni račun: 160-6000001422067-05
  • IBAN: RS35160600000142206705
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari (0)

Srbija