Aktuelno

Apelacioni sud produžio pritvor Šariću i ostalim optuženima za još tri meseca

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2022

-

16:10

Apelacioni sud produžio pritvor Šariću i ostalim optuženima za još tri meseca
Apelacioni sud produžio pritvor Šariću i ostalim optuženima za još tri meseca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Zoran Žestić, MUP

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu je za još tri meseca produžio pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim članovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila.

Naime, pritvor pored Šarića produžen je i advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Radovanoviću, Dušku Mirkoviću, rekla je za Tanjug portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud je sada odlučio o produženju pritvora jer je prošlo tri meseca od kako su okrivljeni u pritvoru.

Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno sedam.

Osim šestorice koji su u pritvoru, i jednog koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici, ostali su trenutno u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Pored Šarića istraga srpskog tužilaštva obuhvata pomenutog advokata Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikolu Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića (bivše prezime Mišić).

Oni se terete da za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

U međuvremenu Tužilastvo za organizovani krimnal (TOK) 31.maja donelo je naredbu o proširenju istrage prema Šarićui advokatu Lazareviću, Bojanu Stanojkoviću, Danilu Odoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću, Urošu Radovanoviću i Milanu Vučiniću.

Šariću se proširenjem istrage na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Danilo Stojković, inace policajac, uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici i čeka se odluka tamošnjih organa o njegovom izručenju Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo nakon hapšenja da je Šarić organizovao i naložio ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, inače pripadnika njeogove grupe za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike.

U Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Šarić je prvostepenom presudom suda osuđen na devet godina zatvora zbog pranja novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina, dok je zbog krijumčarenja 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu osuđen na kaznu zatvora od 15 godina.

U oba slučaja se čeka pravosnažna presuda Apelacionog suda.

Komentari (0)

Srbija