Aktuelno

Stefanović: Ovako nešto ne sme da se ponovi, utvrditi odgovornost za dva incidenta u Slobodi

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2021

-

15:38

Stefanović: Ovako nešto ne sme da se ponovi, utvrditi odgovornost za dva incidenta u Slobodi
Stefanović: Ovako nešto ne sme da se ponovi, utvrditi odgovornost za dva incidenta u Slobodi - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas Tanjugu da je najvažnije da u sinoćnoj eksploziji u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku niko nije nastradao, ali da traži da se utvrdi čija je odgovornost što smo u ovako kratkom roku imali dva incidenta.

"Najvažnije je da niko nije nastradao. Radnici 'Slobode' koji su lakše povređeni, zadobili su posekotine od stakla koja su popucala i oni se oporavljaju", rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ljudima u fabrici, ekipama Hitne pomoći i vatrogasno-spasilačkim ekipama, kao i Gradu Čačku, koji su reagovali na vreme, evakuisali i radnike i građane u okolini fabrike i sprečili da bude većih posledica ili žrtava.

Stefanović, koji je sinoć obišao fabriku, posebno se zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su tokom cele noći bili na terenu pomažući u gašenju požara, otklanjanju mogućnosti pojave daljih opasnosti i saniranju posledica eksplozije.

Kako je rekao, Vojska je podigla tokom noći i bespilotne letelice kako bi pomogla vatrogascima da požar što pre bude likvidiran do kraja, a ispražnjeni su i magacinski prostori kako ne bi bilo nikakve dalje opasnosti.

"Ovako nešto ne sme više da se ponovi. Nedopustivo je da u ovako kratkom roku imamo dva incidenta. Očekujem da nadležni organi što pre utvrde šta je uzrok eksplozija, kako bi 'Sloboda' mogla da reaguje i preduzme sve neophodne mere da se ovo više ne bi dešavalo i, naravno, tražim da se utvrdi odgovornost za ove nemile događaje", rekao je Stefanović

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija