Aktuelno

Odloženo ponovljeno suđenje Marku Jablanoviću za drogu

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

15:10

Odloženo ponovljeno suđenje Marku Jablanoviću za drogu
Odloženo ponovljeno suđenje Marku Jablanoviću za drogu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je za 21. septembrar odloženo ponovljeno suđenje Marku Jablanovića i drugim optuženima za učešće u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine.


Naime, današnje suđenje odloženo je zbog izostanka veštaka koji su na godišnjem odmoru i jer iz Apelacionog suda nisu dostavljeni određeni spisi, navela je postupajuća sudija.

Osim Jablanovića, u ovom postupku optuženi su i Nihat Preljić, Bajram Aličković i Miroslav Ilić.

Oni su bili osuđeni na zatvorske kazne ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu i naložio Višem sudu da im ponovi suđenje.

Marko Jablanović je brat bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji je nedugo nakon hapšenja njegovog brata podneo ostavku na funkciju državnog sekretara.

Jablanović je optužen da je u januaru 2017. kupio oko 2,8 kilograma marihuane koju je sakrio u poseban bunker u krovu automobila, a zatim angažovao Bajrama Aličkovića i Nihata Preljića da paket prevezu do Beograda i predaju ga Miroslavu Iliću.

Dan pošto su kupili drogu Preljić i Aličković su krenuli iz Novog Pazara ka Beogradu.

Preljić je vozio svoj „fijat punto“ u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega i obaveštavao ga ima li na putu policije.

Sa Ilićem su se sastali u beogradskom predgrađu Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.
 

Komentari (0)

Srbija