Aktuelno

U toku obuka izviđača iz sastava kopnene vojske: Kako preko vodenih prepreka improvizovanim plovilom

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2022

-

23:55

U toku obuka izviđača iz sastava kopnene vojske: Kako preko vodenih prepreka improvizovanim plovilom
U toku obuka izviđača iz sastava kopnene vojske: Kako preko vodenih prepreka improvizovanim plovilom - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane danas je saopštilo da je u toku obuka izviđača iz sastava kopnene vojske za savlađivanje vodenih prepreka uz upotrebu formacijskih i improvizovanih plovnih sredstava.

Obuka izviđača predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica u letnjim uslovima, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti za realizaciju namenskih zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

U ovom segmentu obuke, koja se sprovodi na rekama, kanalima i jezerima težište je na osposobljavanju novih pripadnika jedinica za izradu plovnih objekata od priručnih sredstava, od toga kako odabrati materijal za izradu splava, do same izrade plovnog sredstva.

Takođe, izviđači tokom obuke uvežbavaju i maskiranje, patroliranje, prikrivanje tragova kretanja, izvršenje diverzije, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji uz upotrebu savremenih uređaja za osmatranje.

Kako se navodi, obuka izviđačkih jedinica izvodi se tokom cele godine, na različitim tipovima terena širom zemlje i u svim vremenskim uslovima, kako bi izviđači Vojske Srbije uvek bili spremni da izvrše zadatak u skladu sa misijom i namenom jedinice, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija