Društvo

Stefanović: Bez jake vojske uvek ste moguća meta

Komentari

Autor: Fonet

08/07/2022

-

17:08

Stefanović: Bez jake vojske uvek ste moguća meta
Stefanović: Bez jake vojske uvek ste moguća meta - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović poručio je na svečanosti povodom završetka školovanja polaznika 68. klase Komandno-štabnog usavršavanja, da je čvrsta, jaka vojska, dobro opremljena i obrazovana, najbolji garant da se u zemlji više nikada neće ratovati.


"Bez te jake vojske uvek ste moguća meta i uvek će neko da pomisli da može da ugrozi mir i stabilnost naše zemlje", rekao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je uručio paradne bodeže trojici prvorangiranih oficira, majorima Daliboru Sedlaru, Dejanu Taškovu i Nebojši Vukoviću, koji su im dodeljeni odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

"Sve ono kroz šta je Srbija prošla u svojoj istoriji jeste da je važno da imate opremu i naoružanje, ali da bez dobro obučenog oficirskog kadra vojska ne znači mnogo", rekao je Stefanović čestitajući novim komandno-štabnim oficirima završetak usavršavanja.

"Vama kao oficirima, pogotovu onima koji ste prošli ratove, odbrambene ratove naše zemlje, ne moram da objašnjavam koliko je strašan svaki rat. Baš zato danas ljubomorno čuvamo mir, a ključna stvar za njegovo očuvanje je jaka vojska", rekao je Stefanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija