Aktuelno

Bocan-Harčenko: Moguće isporuke dodatnih količina gasa Srbiji tokom zime

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2022

-

15:41

Bocan-Harčenko: Moguće isporuke dodatnih količina gasa Srbiji tokom zime
Bocan-Harčenko: Moguće isporuke dodatnih količina gasa Srbiji tokom zime - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da postoji mogućnost da se dogovori isporuka dodatnih količina ruskog gasa Srbiji tokom zime, ako u našoj zemlji za tim bude bilo potrebe.

Gostujući na televiziji Hepi, Bocan-Harčenko je rekao da su osnovna pitanja oko isporuke gasu rešena u okviru postojećeg ugovora između Rusije i Srbije i dodao da je Srbija tim aranžmanom dobila najmanju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

Istakao je da takva cena omogućuje razvoj Srbije i normalan život njenih građana, ali da je istovremeno veoma povoljna i za Rusiju.

"Osnovne količine gasa su određene. Postoji mogućnost dodatnih količina u toku zime ako Srbija za time bude imala potrebe", rekao je Harčenko.

Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je da je što se tiče Turske sve u redu, ali da briga postoji oko tranzita preko Bugarske zbog odnosa Moskve i Sofije koji su, kako je rekao, za sada veoma loši.

Naveo je da Srbija drži principijalno kada je reč o sankcijama, polazeći od, kako kaže, svojih nacionalnih interesa i odnosa sa Rusijom, te dodao da dve zemlje nastavljaju saradnju i realizaciju niza projekata od kojih obe države imaju profit.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija