Aktuelno

Lokalizovan požar na Vršačkom bregu, dim bio vidljiv iz čitavog grada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2022

-

08:34

Lokalizovan požar na Vršačkom bregu, dim bio vidljiv iz čitavog grada
Lokalizovan požar na Vršačkom bregu, dim bio vidljiv iz čitavog grada - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Požar na Vršačkom bregu koji je izbio u subotu popodne je lokalizovan, potvrđeno je jutros za Euronews Srbija iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vršac Online (@vrsaconline)

Kako su preneli lokalni mediji, dim je bio vidljiv iz čitavog grada, a najverovatnije je gorelo nisko rastinje. Nije poznato kako je došlo do požara.

"Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, sada se borimo sa zaostalim panjevima, da se to zagasi, dežuraćemo još neko vreme da se vatra ne bi ponovo negde pojavila", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji od juče popodne gase požar na severnoj strani brega, saopštio je MUP.

mup.gov.rs

 

 

„Podatak da smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom, govori koliko smo neodgovorni i koliko će se ove stvari dešavati. Ovo jeste sezona požara ali to nije nikakvo opravdanje. Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, naravno i na kolege iz komunalnog preduzeća '2. oktobar', koji su dali sve od sebe i uspeli su puno da urade, ali ovo će se ponavljati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni", poručio je ministar Vulin.

Onje naveo da "smo juče imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara" i da su oba ugašena

mup.gov.rs

 

Na severnoj strani Vršačkog brega gorelo je nisko rastinje i šuma. Vatrogasci su sinoć sprečili širenje požara ka repetitoru i vodotornju za snabdevanje vodom. Požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i 10 radnika JКP "2. oktobar" sa dve autocisterne . U požaru niko nije povređen.

Na Instagram profilu portala “Vršaconline“ objavljeno je da se vatra širila velikom brzinom, a da se dim nadvio nad celim Vršcem. U objavi se navodi i da su ljudi koji žive u okolini pokušavali da spreče širenje vatre na svoje domove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vršac Online (@vrsaconline)

Kako je preneo RTS, nešto posle ponoći ponovo se pojavila vatra u blizini Vršačke kule, ali je brzo lokalizovana.

I dalje se mole građani da ne kreću prema Bregu kako ne bi ometali službe koje gase požare.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija