Aktuelno

Odbijen zahtev za izuzeće sudije u slučaju "Jovanjica 2"

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2021

-

11:51

Odbijen zahtev za izuzeće sudije u slučaju "Jovanjica 2"
Odbijen zahtev za izuzeće sudije u slučaju "Jovanjica 2" - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Odlučujući o zahtevu branioca okrivljenog Branislava Radosavljevića, advokata Veljka Delibašića, za izuzeće predsednika veća sudije Zorana Ganića u predmetu poznatijem kao "Jovanjica 2", predsednik Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je zahtev odbija kao neosnovan.

Iz obrazloženja rešenja proizilazi da je predsednik suda imao u vidu navode branioca okrivljenog koji su izneti u zahtevu za izuzeće, ali je ocenio da ne postoje okolnosti koje bi izazvale sumnju u nepristrasnost predsednika veća, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Odluka je doneta juče, a s obzirom na to da je uvidom u spise predmeta utvrđeno da je postupajući predsednik veća u dosadašnjem toku postupka u krivičnom predmetu "Jovanjica 2" u svemu postupao u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, te ni na koji način nije postupao pristrasno u odnosu na okrivljene i njihove branioce.

Advokat Veljko Delibašić, koji brani okrivljenog pripadnika MUP Branislava Radosavljevića, zatražio je izuzeće sudije Ganića prošle nedelje, zbog čega je odloženo pripremno ročište u predmetu Jovanjica 2.

U tom slučaju, pripadnici MUP, BIA i Vojnoobaveštajne agencije (VOA) optuženi su da su štitili prvooptuženog Predraga Koluviju, koji je u predmetu Jovanjica 1 označen kao organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija