Aktuelno

Sprečeno krijumčarenje muških satova vrednih oko 47.000 dolara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2022

-

16:17

Sprečeno krijumčarenje muških satova vrednih oko 47.000 dolara
Sprečeno krijumčarenje muških satova vrednih oko 47.000 dolara - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su danas na prelazu Strezimirovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja dva muška časovnika robnih marki ''Rolex'' i ''Tudor'', čija je vrednost procenjena na oko 47.000 dolara, saopštila je Uprava carina. Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil ''audi'' stranih registarskih oznaka, kojim su iz Holandije ka Bugarskoj putovala dvojica muškaraca.

"Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Prilikom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila pronađena su dva firmirana časovnika u originalnim pakovanjima", navode u Upravi carina.

Nakon otkrivanja prekršaja vozač (22) je rekao da u Holandiji ima prodavnicu skupih satova i da nije znao da ih treba prijaviti na granici.

Uprava Carina

 

"Zbog činjenice da vrednost robe u prekršaju premašuje trećinu vrednosti automobila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i ''audi'', čija je vrednost procenjena na gotovo 53.000 dolara", saopštili su iz Uprave carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija