Aktuelno

Kontrola u "Severtransu" posle prevrtanja autobusa: Utvrđeno više od 100 prekršaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/08/2022

-

23:05

Kontrola u "Severtransu" posle prevrtanja autobusa: Utvrđeno više od 100 prekršaja
Kontrola u "Severtransu" posle prevrtanja autobusa: Utvrđeno više od 100 prekršaja - Copyright Euronews Srbija/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova je po hitnom postupku izvršilo nadzor o poštovanju propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u privrednom društvu "Severtrans a.d." iz Sombora zbog saobraćajne nesreće koja se u nedelju, 21. avgusta, dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce i u kojoj su poginule dve osobe, a 25 povređeno, saopšteno je iz MUP-a.

"Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, kao i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu", navodi se u saopštenju MUP-a.

Euronews Srbija/Ljiljana Pavlović

 

Kako su istakli, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu. Takođe, podsećaju da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija