Aktuelno

Prevrnuo se autobus sa srpskim turistima kod Leskovca - jedna osoba poginula, više povređeno (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

21/08/2022

-

08:21

Prevrnuo se autobus sa srpskim turistima kod Leskovca - jedna osoba poginula, više povređeno (VIDEO)
Prevrnuo se autobus sa srpskim turistima kod Leskovca - jedna osoba poginula, više povređeno (VIDEO) - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je poginula, a više povređeno kada se autobus somborskih registarskih oznaka prevrnuo jutros na autoputu kod sela Lipovica, blizu Leskovca.

U UKC Niš je primljeno 16 pacijenata povređenih u saobraćajnoj nesreći, od čega dvoje dece starosti 12 i osam godina, rekao je pomoćnik direktora za hirurška pitanja UKC Niš Goran Stanojević.

"Dete starosti 12 godina je zadržano zbog daljeg praćenja, a dete od 8 godina je pušteno na dalje kućno lečenje. Od preostalih 14 osoba, nakon prijema, jedna osoba starosti 69 godina na kojoj je sprovedena hirurška procedura je sabilnih vitalnih parametara, a jedna osoba je zadržana na klinici za ortopediju", naveo je Stanojević.

Od svih primljenih pacijenata, iz KC Niš za Euronews Srbija kažu da je najteže povređen muškarac koji je imao otvoreni prelom ruke i prelom rebara, a za kog Stanojević ističe da je stabilnih vitalnih parametara i da se očekuje da postoperativni tok protekne u redu.

Preostalih 12 odraslih pacijenata poslato je na kućno lečenje nakon što im je ukazana pomoć. Putnici su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, a poginula žena je bila turistički vodič, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

 

Komentari (1)

Megido

21.08.2022 08:58

Ovo su poslednji dani umirućeg sveta kakvog poznajemo. Tragedije i nesreće su prorečene, jer su prevoznici sve više pohlepni za brzom zaradom, pa na put šalju krševe od prevoza. A ljudski život je sve bezvredniji. Ipak i za ovu putnicu postoji nada u uskrsenje u svetu bez tragedija i zla. Saučešće porodici nastradale.

Srbija