Aktuelno

Privredna komora Srbije: Potražnja za osnovnim životnim namirnicama povećana, snabdevanje u trgovinama stabilno

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2022

-

20:32

Privredna komora Srbije: Potražnja za osnovnim životnim namirnicama povećana, snabdevanje u trgovinama stabilno
Privredna komora Srbije: Potražnja za osnovnim životnim namirnicama povećana, snabdevanje u trgovinama stabilno - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos izazovima sa kojima se suočava ceo lanac snabdevanja globalno i lokalno trgovci svakodnevno dopunjuju asortimane svih prodavnica, saopštila je Grupacija trgovaca prehrambenim proizvodima na veliko i malo Privredne komore Srbije.

Navodi se da je tražnja za osnovnim životnim namirnicama koje su pod uredbom Vlade Srbije u protekla tri meseca veća od 20 procenata u odnosu na isti period prošle godine, te da se trgovci svakodnevno trude da obezbede potrebne količine robe i kontinuiranu snabdevenost tržišta.

Trgovci pružaju podršku državnim institucijama i naporima privrede u preuzimanju inflatornog pritiska na svoje poslovanje i obezbeđuju adekvatnu snabdevenost poslujući po profitnoj stopi od tri i po odsto.

Navodi se i da je na rafovima trgovina više od 85 odsto proizvoda stvorenih u Srbiji, što stvara dodatnu stabilnost i sigurnost u snabdevanju, posebno u vreme kriza. Iz PKS ukazuju da je srpsko tržište bilo jedno od retkih u Evropi koje je, u najvećem jeku pandemije funkcionisalo bez poremećaja, zahvaljujući ažurnosti trgovaca na malo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija