Aktuelno

Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv osumnjičenog za pucnjavu i ubistvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2022

-

14:50

Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv osumnjičenog za pucnjavu i ubistvo
E-Stock/Časlav Vukojičić - Copyright E-Stock/Časlav Vukojičić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv S. M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pišolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Ž. u ugostiteljskom objektu "Ritual caffe" na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost život i telo drugih gostiju lokala, saopštili su iz ovog tužilaštva

Kako se navodi u saopštenju, S. M. na teret se stavljaju tri krivična dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Optužnicom je obuhvaćen i J. U. (22) koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom S. M. Predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je, navodi se dalje, predložilo sudu da S. M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a J. U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je S. M. 28. aprila oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Luku Ž. koji je inače vlasnik i koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Ž. da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Ž. sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke "Crvena zastava", koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi J. U, koji je lišen slobode 13. maja ove godine.

Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija