Aktuelno

Veliko nevreme protutnjalo Srbijom, Čačak se "zabeleo", vetar u Loznici lomio drveće, gužve u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RINA

25/06/2021

-

17:00

Veliko nevreme protutnjalo Srbijom, Čačak se "zabeleo", vetar u Loznici lomio drveće, gužve u Beogradu
Veliko nevreme protutnjalo Srbijom, Čačak se "zabeleo", vetar u Loznici lomio drveće, gužve u Beogradu - Copyright Rina, naxi.rs/kamere

veličina teksta

Aa Aa

Veliko nevreme sručilo se na Srbiju u poslednjih sat vremena, a najveći pljuskovi zabeleženi su u Čačku i Loznici.

U Beogradu se za vreme nevremena nebo zamračilo, a u glavnom gradu i dalje je gužva na ulicama i saobraćaj je opterećen nakon pljuska. I na mostovima i u centralnim gradskim ulicama bila je velika gužva. Dolazak dugo najavljene oluje samo je situaciju dodatno pogoršalo.

Čačak se "beli", jer je olujno nevreme praćeno obilnom kišom i jakim gradom ponovo zahvatilo ovaj grad. Krupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu, prenosi RINA.

"Ovo je nezapamćeno da ovoliko jak grad tuče na gradskom području. Ulice su bile potpuno bele u jednom trenutku, a led se mogao skupljati lopatama. Pojedini automiobili su u rupama, a nevreme je skidalo i crepove na pojedinim kućama", rekao je za RINU Aleksandar Lazović iz Čačka.

U Loznici, vetar je toliko jak da lomi drveće i prevrće kontejnere.

Sudeći po objavama korisnika na društvenim mrežama, jako nevreme nije zaobišlo ni Beograd.

Na Tviteru se pojavila informacija da je na auto-putu Beograd-Zagreb, blizu Pećinaca, vetar oborio kamion. Za sada nema informacija da li ima povređenih.

U narednih sat vremena u Bačkoj, Banatu i Pomoravlju nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno većom količinom padavina i pojavom grada sa tendencijom premeštanja ka severoistoku (Mađarska i Rumunija) i istoku Srbije, objavljeno je na internet-stranici RHMZ u 18:18.

 

Komentari (0)

Srbija