Aktuelno

Jovana Gligorijević: Devojke doživele "oslobođenje", ostaviti slučaj nadležnim organima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2021

-

11:11

Jovana Gligorijević: Devojke doživele "oslobođenje", ostaviti slučaj nadležnim organima
Jovana Gligorijević: Devojke doživele "oslobođenje", ostaviti slučaj nadležnim organima - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Novinarka Jovana Gligorijević, koja je objavila tekst o zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica u "Vremenu" rekla je da je najvažnije da mediji sada prepuste slučaj istražnim organima. 

Ona je navela da su devojke, nakon što je sve izašlo u javnost, konačno "osetile oslobođenje". 

"Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno", navela je Jovana Gligorijević.

Ističe da je tek posle njihovo priznanja, "nekim devojkama čula pravu boju glasa". 

Rekla je i da je osumnjičena osoba privedena, ali MUP nije potvrdio tu informaciju.

Nedeljnik “Vreme” je u četvrtak objavio tekst u kojem su pet devojaka govorile da su iskusile seksualno nasilje u periodu od 2003. do 2014. godine, i to od iste osobe u Istraživačkoj stanici Petnica.  

Kako su navele u svojim ispovestima, reč je o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka da se fotografišu bez odeće, a neke od fotografija nastale su i dok su bile u besvesnom stanju.  

Nakon objavljivanja teksta direktor IS Petnica Nikola Božić je rekao da su istražni organi bili u Petnici i da je započet proces davanja izjava.

Komentari (0)

Srbija