Aktuelno

Zaplena deviza na Horgošu i Preševu - evri bili sakriveni u čarapama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2022

-

13:29

Zaplena deviza na Horgošu i Preševu - evri bili sakriveni u čarapama
Zaplena deviza na Horgošu i Preševu - evri bili sakriveni u čarapama - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u sredu na prelazima Horgoš i Preševo gotovo istovremeno sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili bezmalo 40.000 evra. Značajan deo pomenutog novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštili su iz Uprave carina.

Na prelazu Preševo neprijavljene devize su otkrivene oko podneva na izlazu iz zemlje, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen mercedes kojim su putovala trojica stranih državljana. Iako su tvrdili da kod sebe imaju najviše po 500 evra, kod njih je pronađena suma od ukupno 47.000 evra.

Zajednički novac, kako su po otkrivanju izjavili, bio je skriven u nekoliko muških čarapa, koje su pronađene u ličnoj torbici koju je vozač držao između nogu.

Uprava Carina

 

Nakon što je svoj trojici putnika vraćen dozvoljeni iznos deviza koji nisu bili u obavezi da prijavljuju, do odluke nadležnog suda zadržano je preostalih 17.000 evra.

"I na prelazu Horgoš otkriven je sličan prekršaj kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen jedan porše kajen stranih registarskih oznaka kojim su iz Austrije ka AP KiM putovala dvojica muškaraca. Oni su na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje i gotovom novcu odgovorili da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos deviza",s aopštili su iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Nakon toga je kod vozača pronađena 21.000 evra, dok je suvozač kod sebe imao skoro 19.000 evra i 2.000 švajcarskih franaka. Obojici putnika je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija