Aktuelno

Carinici na Gradini zaplenili robu vrednu 55.000 evra – 55 francuskih parfema i 25 laptop računara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2022

-

11:07

Carinici na Gradini zaplenili robu vrednu 55.000 evra – 55 francuskih parfema i 25 laptop računara
Carinici na Gradini zaplenili robu vrednu 55.000 evra – 55 francuskih parfema i 25 laptop računara - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u petak na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra. Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj.

Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, u autobusu su pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke HP, ukupne vrednosti oko 39.000 evra.

Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke "Maison Francis Kurkdjian", čija je vrednost procenjena na oko 16.000 evra.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija