Aktuelno

Na Gradini zaplenjeno više od pola kilograma zlata - u dečijoj torbici neseser sa 37 ogrlica, narukvica i prstenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2022

-

16:38

Na Gradini zaplenjeno više od pola kilograma zlata - u dečijoj torbici neseser sa 37 ogrlica, narukvica i prstenja
Na Gradini zaplenjeno više od pola kilograma zlata - u dečijoj torbici neseser sa 37 ogrlica, narukvica i prstenja - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, u saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo pola kilograma zlatnog nakita, procenjene vrednosti oko 22.000 evra, koji je pronađen u dečjoj torbi u automobilu francuskih registracija, na putu ka Turskoj.

Uprava carina je saopštila da je prekršaj otkriven 2. jula kada je za detaljan pregled izdvojen automobil "volvo" francuskih registarskih oznaka.

Uprava Carina

 

Troje putnika koji su njime putovali ka Turskoj rekli su carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Međutim, tokom detaljne kontrole u jednom od kofera sa garderobom pronađena je dečja torbica i u njoj neseser pun zlatnog nakita.

Uprava Carina

 

Pored neprijavljenih 37 zlatnih ogrlica, narukvica i prstenja, privremeno je zadržan i automobil vredan nešto više od 18.000 evra, čime ukupna vrednost otkrivenog prekršaja premašuje 40.000 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija