Aktuelno

Otkriven pokušaj "mravljeg šverca" na Gradini - državljani Turske parfeme i trenerke krili u šupljinama kombija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2022

-

14:10

Otkriven pokušaj "mravljeg šverca" na Gradini - državljani Turske parfeme i trenerke krili u šupljinama kombija
Otkriven pokušaj "mravljeg šverca" na Gradini - državljani Turske parfeme i trenerke krili u šupljinama kombija - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče, u saradnji sa policijom, na prelazu Gradina u gotovo svim fabričkim šupljinama putničkog kombija pronašli sakrivene parfeme, garderobu i obuću. Kako su saopštili iz Uprave carine, prekršaj je otkriven prilikom detaljnog pregleda kombija, kojim je pored vozača, iz Turske ka Srbiji putovalo još osam putnika.

"Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi pregleda, usledio je i pregled vozila, kada je najpre u šupljinama njegovih stranica pronađena veća količina različitih parfema i nekoliko kompleta trenerki. Potom su sakriveni parfemi, jakne prsluci, muške i ženske torbice i patike pronađeni ispod i u unutrašnjosti sedišta, kao i šupljinama krova kombija. U svom svakodnevnom poslu carinici se suočavaju sa brojnim pokušajima ''mravljeg šverca'', kako se kolokvijalno naziva krijumčarenje manjih količina različite robe, koje u kontinuitetu i te kako nanosi štetu državnom budžetu", naveli su iz Uprave carina.

Oni navode da se sumnja da deo robe povređuje i pravo intelektualne svojine pojedinih robnih marki kao što su ''Gucci'', ''Chanel'', ''Dior'', ''Adidas'', ''Nike'' i druge. Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja krijumčarena roba biti zadržana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija