Aktuelno

Prošle nedelje sedam pešaka oboreno na prelazu, policija apeluje na vozače

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/10/2022

-

15:37

Prošle nedelje sedam pešaka oboreno na prelazu, policija apeluje na vozače
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U poslednjih nedelju dana u Srbiji se desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, saopštio je MUP, i apelovao na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

"U ovim saobraćajnim nezgodama, dva pešaka su poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima", navodi se u saopštenju.

Napominje se da pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak.

"Takođe, pored vozača, apelujemo i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode", navodi MUP.

"Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti pešaka i ističe da su njeni pripadnici od početka ove godine realizovali veliki broj akcija pojačane kontrole koje su uključivale merenje brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza", zaključuje se.

Komentari (0)

Srbija