Aktuelno

Albanac pucao na Srbina u Gračanici, Srpska lista: Zahtevamo hitnu reakciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

02/10/2022

-

13:13

Albanac pucao na Srbina u Gračanici, Srpska lista: Zahtevamo hitnu reakciju
Albanac pucao na Srbina u Gračanici, Srpska lista: Zahtevamo hitnu reakciju - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

Prethodne noći u Lapljem Selu upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55) koji je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć oko 23 časa primljen u KBC Gračanica, a njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Navodi se da su Mirića odmah posetili gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i predsednici Privremenog organa Prištine i Lipljana Novak Živić i Milan Joksimović.

Nepoznati napadač albanske nacionalnosti je u bekstvu. Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković potvrdio je za Euronews Srbija da se incident dogodio i da se za osumnjičenim intenzivno traga.

Kancelarija za KiM Ističe se da je ovo stoti incident prema Srbima na Kosovu i Metohiji od početka ove godine i izražava zabrinutost zbog ovog napada i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima samog oštećenog, kako se navodi u saopštenju, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije.

Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih, ističu iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da su izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumnjivo posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu.

Srpska lista osudila ranjavanje Srbina u Lapljem selu

Srpska lista osudila je ranjavanje Ljubomira Mirića koje se dogodilo sinoć u Lapljem selu čime je, kako su naveli, nastavljen poražavajući niz neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Samo pukom srećom i predanim radom lekara KBC Gračanica Ljubomir Mirić je, iako teško ranjen, živ i u stabilnom stanju. Zahtevamo od nadležnih organa da najhitnije reaguju, pronađu počinioca ovog gnusnog napada, za koga povređeni Mirić tvrdi da je Albanac, i najoštrije kazne zbog ovog nedela", saopšrtila je Srpska lista.

Navode, da očekuju da policijski i sudski organi "počnu da rade svoj posao i kažnjavanjem odgovornih za napade na Srbe pošalju poruku svima da je nasilje neprihvatljivo ponašanje, bez obzira na nacionalnost žrtve ili počinioca".

Komentari (0)

Srbija