Aktuelno

Uhapšeni vozači kamiona osumnjičeni za šverc aroma za nargile: Između blokova krili tovar vredan 700.000 evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2022

-

12:34

Uhapšeni vozači kamiona osumnjičeni za šverc aroma za nargile: Između blokova krili tovar vredan 700.000 evra
Zaplena aroma za nargile - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Upravom granične policije, Policijskom upravom u Zrenjaninu i Upravom carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, zaplenili su oko 10 tona smese za nargilu i uhapsili D. B. (1962) i A. B. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje.

Policija je na Graničnom prelazu Srpska Crnja u kamionima kojima su upravljali osumnjičeni, faktički zaposleni u jednom privrednom društvu iz Novog Pazara, pronašla smesu za nargile, bez odgovarajuće dokumentacije, sakrivenu u ambalaži betonskih blokova, koje je trebalo da prevezu u Rumuniju.

"Pregledom teretnog vozila kojim je upravljao D. B. policijski službenici zaplenili su 4.860 kilograma, a u kamionu kojim je upravljao A. B. 5.070 kilograma smese za nargile različitih aroma. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu", saopštili su iz MUP.

Uprava Carina

 

Oglasila se i Uprava carina, a oni su naveli da su zaplenili skoro 10 tona ovog akciznog proizvoda, čija je vrednost procenjena na gotovo 700.000 evra.

"Dva prekršaja, jedan za drugim, otkrivena su u intervalu od pola sata, kada su na izlazu iz zemlje za kontrolu izdvojena dva kamiona istog prevoznika domaćih registarskih oznaka, koji su ka Rumuniji prevozili građevinske blokove iz Srbije. Kako prikolica ni na jednom kamionu nije bila obezbeđena carinskom plombom, carinici su se odlučili za njihov detaljan pregled. Ubrzo se ispostavilo da je to bila dobra procena, jer su celom dužinom obe prikolice, između originalno upakovanih paleta sa građevinskim blokovima, pronađene sakrivene kutije sa aromama za nargile", saopštili su  iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Nakon istovara, utvrđeno je da je reč o 9.930 tegli od po jedan kilogram različitih duvanskih aroma turskog porekla. Robu su zajedno sa vozačima i oba kamiona preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija