Aktuelno

Lidl povlači pet proizvoda iz prodaje u Srbiji zbog mogućeg prisustva salmonele

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2022

-

17:17

Lidl povlači pet proizvoda iz prodaje u Srbiji zbog mogućeg prisustva salmonele
Lidl povlači pet proizvoda iz prodaje u Srbiji zbog mogućeg prisustva salmonele - Copyright Promo/Lidl

veličina teksta

Aa Aa

Lidl Srbija je obavestio potrošače u Srbiji da je povukao iz prodaje pet proizvoda - dva pakovanja Tastino Napolitanki od 800 grama sa ukusom kakoa i lešnika, kao i tri pakovanja tastino Vafela od 200 grama, sa kako punjenjem sa ukusom lešnika i sa kako prelivom.

Lidl je obavestio potrošače da su u pitanju proizvodi firme Pak Rampart d.o.o. iz mesta Visoko u Bosni i Hercegovini.

Kako je navedeno ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonella typhimurium, sobzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prosustvo u dve proizvodne šarže.

"Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne institucije. Potrošače pozivamo da ulkoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i da ga vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će im biti vraćen sa ili bez računa", navodi se u saopštenju ovog prodajnog lanca.  

Promo/Lidl

 

Prethodno je državni inspektorat Republike Hrvatske izvestio je da Lidl Hrvatska povlači više vrsta proizvoda Tastino napolitanke.

Kako je saopštila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu sa tržišta se povlače sledeći proizvodi: Tastino napolitanke s kremom ukusa lešnika XXL, 1000 g; Tastino napolitanke s kakaom XXL, 1000 g; Tastino napolitanke s ukusom lešnika, 800 g; Tastino napolitanke s ukusom kakaa, 800 g, svih LOT brojeva i roka trajanja, zbog prisutnosti bakterije salmonela u proizvodu.

Proizvođač Tastino napolitanki je Pak Rampart d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina, a na tržište ih stavlja trgovačko preduzeće Lidl Hrvatska d.o.o.

Proizvodi nisu u skladu s EU Uredbom o sigurnosti hrane, prenosi HINA.

Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na sajtu Lidl Hrvatska, a obaveštenje se odnosi iskljucivo na gore navedeni proizvod, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Komentari (0)

Srbija