Aktuelno

Kod Srpskog Krstura pronađeno 200 ilegalnih migranata - zaplenjena tri pištolja, automatska puška, noževi i mačete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/10/2022

-

20:04

mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici operativne udarne grupe MUP u specijalnoj policijskoj akciji sprovedenoj u mestu Srpski Krstur, u opštini Novi Kneževac, pronašli su na obali reke Tise oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca, saopštio je MUP.

Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije zaplenili su tri pištolja, automatsku pušku, noževe, mačete, kao i određenu količinu novca, navedeno je u saopštenju.

"Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije su u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise, pronašli oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca. Jedan broj iregularnih migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar za migrante, a jedan broj je sproveden kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je prisustvovao akciji.


"Srbija je ozbiljna, organizovana i humana zemlja u kojoj zakon mora da se poštuje i u kojoj zakon važi za sve. Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji. Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici biće kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije", kazao je ministar.

On je poručio građanima u Subotici, Kikindi, Kanjiži, Somboru, Srpskom Krsturu, Novom Kneževcu da mogu da imaju apsolutno poverenje u svoju državu i da su njihova mesta pod posebnom pažnjom policije.

"Bezbedan i siguran život naših građana uvek je na prvom mestu i nećemo dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi, baš kao ni njihova imovina. Svako ko pokuša da ugrozi ili povredi naše građane naći će se na udaru srpske policije. Srbija je humana zemlja, ali Srbija je zemlja koja štiti svoje građane i njihov način života", naglasio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija