Aktuelno

Tužilaštvo odredilo zadržavanje i traži pritvor za 22 uhapšena zbog nereda na Europrajdu u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/10/2022

-

14:59

Tužilaštvo odredilo zadržavanje i traži pritvor za 22 uhapšena zbog nereda na Europrajdu u Beogradu
Tužilaštvo odredilo zadržavanje i traži pritvor za 22 uhapšena zbog nereda na Europrajdu u Beogradu - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje za 22 osobe koea su osumnjičene da su 17. septembra kod železničke stanice Karađorđev park napali policijske službenike MUP-a, saopštili su iz ovog tužilaštva.

"Povodom događaja koji se dogodio 17. septembra kada je više lica oko 17 časova u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napalo i telesno povredilo trinaest policijskih službenika MUP- a RS u vršenju službene dužnosti i kojom prilikom je oštećeno pet vozila MUP-a čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara tužilaštvo je odredilo zadržavanje u odnosu na dvadesestdva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Učestvovanje u grupi koja izvršila krivično delo iz čl. 349 st. 1 i 2 KZ", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Svi negirali izvršenje dela

Kako navode, danas su saslušani svi okrivljeni, od kojih je njih devetnaest izjavilo da negira izvršenje krivičnog dela, ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

"Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", naveli su iz tužilaštva.

Kako navode, u odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 2 KZ koje delo je sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, grupa navijača tokom odžavanja Europrajda gađala je bakljama na Bulevaru oslobođenja policijski kordon koji je obezbeđivao ovu manifestaciju. Ova grupa, koja nije nosili klupska obeležja, pokušala je oko 17 časova da se probije ka Slaviji iz pravca Autokomande.

Kako je tada izvestio reporter Euronews Srbija, situacija u Bulevaru oslobođenja bila izuzetno napeta i došlo je do okršaja sa policijom, a topovski udari su se čuli iz pravca stadiona Crvene zvezde i Partizana. Do sukoba je tada došlo i kod hrama Svetog Save.

U okršajima tokom Europrajda povređeno je više policajaca, od kojih su dvojica bili hospitalizovani. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija