Aktuelno

Za ubistvo supruge Viši sud u Beogradu osudio muškarca na 35 godina

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2022

-

12:42

Za ubistvo supruge Viši sud u Beogradu osudio muškarca na 35 godina
Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je na kaznu zatvora od 35 godina Miroljuba Petrovića (69) iz Vranja, zbog ubistva svoje 57-godišnje supruge u noći između 15. i 16. maja 2016. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Presuda je izrečena 21. juna, a sada je pisani otpravak dostavljen strankama, tužilaštvu i odbrani, koji imaju pravo da izjave žalbu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sud je Petroviću produžio pritvor do upućivanja na izvrešenje kazne, u koju mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Oštećeni su upućeni na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva, dok je Petrović obavezan da plati troškove postupka.

Sud je procenio da je Petrović za vreme ubistva bio u stanju smanjenje uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, te da je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Petrović je u stanu njihove ćerke u Beogradu, supruži naneo ukupno 52 ubodne rane nožem, od kojih je ona ubrzo i preminula.

On je nakon ubistva sebi pokušao da oduzme život, prvo nožem kojim je počinio ubistvo, a potom antidepresivima i antiepilepticima. Petrović je inace diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, u penziji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija