Aktuelno

Po prijavi Ministarstva rudarstva saslušana jedna osoba: OJT saopštio da je u toku postupak o nesreći u rudniku Soko

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2022

-

09:45

Po prijavi Ministarstva rudarstva saslušana jedna osoba: OJT saopštio da je u toku postupak o nesreći u rudniku Soko
Po prijavi Ministarstva rudarstva saslušana jedna osoba: OJT saopštio da je u toku postupak o nesreći u rudniku Soko - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je da je oabavljeno saslušanje jednog lica povodom krivične prijave Ministarstva rudarstva i energetike zbog nesreće u rudniku Soko.

Kako se navodi, nakon analize krivične prijave podnete protiv 14 lica, saslušana je jedna osoba, dok je saslušanje svedoka zakazano za naredni period. Nakon toga će se odlučiti o daljim radnjama u ovom postupku.

U nesreći koja se dogodila 1. aprila 2022. godine u rudniku Soko osam rudara je poginulo, a 20 povređeno.

Prema prvoj odluci Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu donetoj u julu, nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se godini po službenoj dužnosti

Rudarski inspektor koji je ispitivao uzroke ove nesreće, nakon završetka inspekcijskog nadora i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, u skladu sa zakonskom obavezom, podneo je tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu obrazloženi Izveštaj sa mišljenjem o uzrocima nesreće, uz koji je predat i Zapisnik o inspekcijskom nadzoru sa brojnom dokumentacijom i dokazima.

Međutim, Ministarstvo rudarstva i energetike je u avgustu podnelo krivičnu prijavu protiv više osoba zajedno sa svim informacijama i dokumentacijom kojima raspolaže o nesreći kako bi se još jednom slučaj ispitao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija