Aktuelno

Prijave protiv trojice vozača, jedan ometao službeno lice, dok su dvojica zaustavljena zbog nasilničke vožnje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/11/2022

-

21:18

Prijave protiv trojice vozača, jedan ometao službeno lice, dok su dvojica zaustavljena zbog nasilničke vožnje
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije će protiv jednog muškarca podneti krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i prekršajne prijave po Zakonu o ličnoj karti i Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, dok će protiv dvojice drugih prijave podneti zbog nasilničke vožnje, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija je presretačem danas u 13.40 časova u mestu Bašaid, na putu od Kikinde ka Zrenjaninu, pokušala da zaustavi dvadesetosmogodišnjeg vozača „golfa" koji se oglušio na zvučne i svetlosne signalizacije presretača, nastavio dalje, a potom se zaustavio u ataru jednog sela, izašao iz vozila i pokušao da pobegne, nakon čega ga je policija sustigla, navodi se u saoštenju.

Na vozilu kojim je upravljao nisu bile propisno postavljene registarske oznake, kod sebe nije imao ličnu kartu, a utvrđeno je da ne poseduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju.

On je doveden u službene prostorije policije, a potom u Prekršajni sud u Kikindi.

Policija je danas, takođe na putu između Kikinde i Zrenjanina, zaustavila pedesetjednogodišnjeg vozača koji je upravljao automobilom „audi" brzinom od 195,4 kilometra na sat gde je dozvoljena brzina 80. Alkotestom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u krvi.

Na istom putu, u Kikindi, zaustavljen je i tridesetčetvorogodišnji vozač koji je upravljao voziom „alfa romeo" brzinom do 191,2 kilometra na sat, gde je dozvoljena brzina 80.

Protiv dvojice vozača biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija