Aktuelno

Tužilaštvo raspisalo potragu za ženom koja je snimala ćerku dok tuče unuku

Komentari

Autor: S.T.

23/11/2022

-

12:49

Tužilaštvo raspisalo potragu za ženom koja je snimala ćerku dok tuče unuku
Begaljica - Copyright Instagram/192.rs

veličina teksta

Aa Aa

Drugo osnovno javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv S. Đ. (27) majke koja je osumnjičena za krivično delo nasilja u porodici. Snimak brutalnog premlaćivanja deteta pojavio se na društvenim mrežama. Tužilaštvo je raspisalo potrago i za L.Đ, majkom osumnjičene, koja trenutno nije dostupna državnim organima. 

L.Đ je kasnije u izjavi medijima priznala da je ona snimala ćerku dok je tukla unuku.

Kako je saopšteno iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva, tužilaštvo je saslušalo osumnjičenu, ispitalo svedoka, obavilo psihijatrijsko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je majka Slavica Đ. izvršila krivično delo nasilje u porodici prema maloletnoj ćerki, koje je zbog načina izvršenja i posledica izazvalo veliko uznemirenje javnosti.

"Imajući u vidu da svedok L.Đ. nije dostupna državnim organima da je poslednji put viđena prilikom učešća uživo u TV emisiji 29.oktobra, u kojoj je govorila o događaju, za istom je od strane tužilaštva raspisana potraga", kažu u Tužilaštvu.

Drugo OJT zatražilo je od sudije za prethodni postupak da se prema osumnjičenoj produži pritvor kako ne bi uticala na L.Đ. svoju majku koja je nestala, a za kojom je raspisana potraga jer još uvek nije saslušana u istrazi, a produženje pritvora je zatraženo i iz razloga kako ne bi ponovila izvršenje krivičnog dela i zbog uznemirenja javnosti.

Podsetimo na društvenim mrežava pojavio se zastrašujući snimak nasilja nad detetom, koji je nastao u jednom od naselja opštine Grocka. Na njemu se vidi žena koja besomučno udara devojčicu, koja nema više od tri godine. 

Snimak traje skoro minut, a na njemu žena drži dete za obe ruke i udara ga po glavi rukama. Za to vreme dete plače. 

"Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš mali Zoran u zatvoru. Najlepši na svetu. To ti je za Zorana", viče žena i onda baca dete od sebe koje pada na pod.

Tu se scene nasilja ne završavaju, a žena je pretila detetu da će i dalje da ga bije: "Dva sata ima da te bijem.... za Zorana. Da te pitam zašto ga diraš? Ustani, nisam završila".

Na snimku se vidi da devojčica pokušava da pobegne, ali žena ide za njom i nastavlja: "Dođi ovamo. Nemoj da te jurim Milice. Ako ti dođem, gotova si".

Komentari (0)

Srbija