Aktuelno

Odluka Apelacionog suda: Za teško ubistvo pravosnažna minimalna kazna zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

18:18

Odluka Apelacionog suda: Za teško ubistvo pravosnažna minimalna kazna zatvora
Odluka Apelacionog suda: Za teško ubistvo pravosnažna minimalna kazna zatvora - Copyright Wikipedia.org/Mister No

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu zatvora Dejanu Vesiću i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora, jer je na podmukao način ubio Milorada Radenkovića u noći između 12. i 13. avgusta 2020. godine.


Drugostepeni sud je Vesića osudio na minimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo.

Prvostepenom presudom on je bio osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, ali je Apelacioni sud usvojio žalbu Vesićevog branioca i smanjio mu kaznu.

Naime, Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud izrekao strogu krivičnu sankciju, budući da nije dao dovoljno značaja utvrđenim olakšavajućim okolnostima, navedeno je u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Drugostepeni sud smatra da su pravilno ocenjenje kao olakšavajuće okolnosti lične i porodične prilike okrivljenog, da nije ranije osuđivan, negova uračunljivost u vreme krivičnog dela, njegovo potpuno priznanje koje je olakšalo vođenje krivičnog postupka, kao i izraženo kajanje i griža savesti.

Prvostepeni sud je Vesiću takođe izrekao i meru oduzimanja predmeta i to 26 tableta leka "rivotril".

Vesić je oglašen krivim što je pomenutog dana u stanu u Beogradu u stanju smanjene uračunljivosti, zbog povišene emocionalne napetosti i alkoholne opijenosti ubio Radenkovića.

Okrivljeni je Radenkoviću u hranu sipao "rivotril", za koji je znao da će ga uspavati, te je nakon toga uzeo žilet i počeo da mu seče vrat, ali je od toga odustao kada je video da će doći do obimnog krvarenja zbog čega je uzeo kabl i udavio ga.
 

Komentari (0)

Srbija