Aktuelno

Pas nanjušio tompuse: Na aerodromu sprečen šverc više od 1.000 kubanskih cigareta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2022

-

15:39

Pas nanjušio tompuse: Na aerodromu sprečen šverc više od 1.000 kubanskih cigareta
Pas nanjušio tompuse: Na aerodromu sprečen šverc više od 1.000 kubanskih cigareta - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče na aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 1.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer. Prekršaj je otkriven kada je državljanin Srbije (44), koji je doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu, sopštili su iz Uprave carina.

Oni su naveli da je carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga. Međutim, službeni pas, specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, koji je takođe učestvovao u kontroli, odreagovao je na jedan od njegovih kofera, zbog čega je prtljag pregledan na skeneru.

Uprava Carina

 

"Snimak sa skenera je pokazao je da se u koferu nalazi nešto što izaziva sumnju, pa je kofer otvoren i u njemu je pored nešto malo garderobe pronađeno je i 1.055 kubanskih cigara. Najviše je bilo tompusa marke ''Cohiba Habana Montecristo'' čak 465 komada, potom 325 tompusa iz ograničenih serija marki ''Cohiba'' i ''H.Upmann'', 125 cigara robnih marki ''H.Upmann'' i ''Romeo y Juliet'', kao i 140 tompusa bez oznake o robnoj marki", navode iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Oni napominju da će veštačenjem biti utvrđeno da li je reč o originalnoj ili krivotvorenoj robi, a protiv državljanina Srbije će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija