Aktuelno

Uhapšena grupa koja se sumnjiči za krijumčarenje migranata

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

13:29

Uhapšena grupa koja se sumnjiči za krijumčarenje migranata
Zgrada specijalnog suda - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, uhapšeno je devet osoba zbog sumnje da su organizovali prihvat i tranzit za 90 iregularnih migranata.

Uhapšeni su N.N, D.N, M.S, B.M, A.Đ, I.S, N.M, S.M. i S. M, dok se jedno lice nalazi u bekstvu, zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se danas u saopštenju tog tužilaštva.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su od avgusta do oktobra ove godine, organizovali prihvat 90 iregularnih migranata u Srbiji i omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog prelaza tranzita ka zemljama Evropske unije, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi koja se kretala od 300 do 1.000 evra po grupi iregularnih migranata.   

Osumnjičeni su uhapšeni na području Vranja, Preševa i Surdulice nakon višemesečnog predistražnog postupka, usmerenog na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumačerenjem ljudi u koordinaciji Tužilaštva za organizovani kriminal sa policijskim službenicima Udarne grupe Vranje, pripadnicima Žandarmerije i Višim javnim tužilaštvom u Vranju.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija