Aktuelno

Reka Lim se izlila u prijepoljskom naselju Zalug, pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

13:49

Reka Lim se izlila u prijepoljskom naselju Zalug, pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu
Reka Lim se izlila u prijepoljskom naselju Zalug, pripadnici Sektora za vanredne situacije na terenu - Copyright Tanjug/Dragan Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Reka Lim izlila se u prijepoljskom naselju Zalug i pod vodom se nalazi obradivo zemljište i livade, a voda preti da uđe i u kuće. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a stavili su u pripravnost timove za spasavanje i rad na vodi koji neprestano obilaze teren i građane na potencijalno kritičnim tačkama.

Kako su saopštili iz policije, uveliko se vrši obilazak terena kod Ušća i u Raški, gde za sada nema ugroženog stanovništva ni objekata. Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju u mestima Brodarevo, Ivanje i Zalug kod Prijepolja takođe obilaze teren, meštane i prate situaciju za slučaj potrebe evakuacije. Na terenu su i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu i to u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Loznici, Bogatiću, kao i u Šapcu, Krupnju, Koceljevi i Vladimircima.

Kako je prognozirao RHMZ, u poslednja 24 sata usled obilnih padavina došlo je do podizanja nivoa reke Lim iznad nivoa redovne odbrane od poplava.

Tanjug/Dragan Nikolić

 

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da spremno dočekuju poplavni talas koji izazivaju ne samo padavine u Srbiji već i u severnom delu Crne Gore kroz koji reka Lim protiče pre ulaska u Srbiju.  

Od prethodnih poplava koje su se dogodile 20. novembra ostale su mobilne prepreke, pa će se službe pre svega usmeriti na eventualnu evakuaciju građana, a nakon toga i na spašavanje materijalnih sredstava.

Tanjug/Dragan Nikolić

 

RHMZ je jutros upozorio da će i na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Ibru kod Raške naredna 24 sati vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.  Na bujičnim vodotocima tih slivova moguća su lokalna izlivanja.  Na Savi kod Šapca vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19. i 20. decembra.

 

Komentari (0)

Srbija