Aktuelno

Nemački ambasador u Prištini o presudi Saljihu Mustafi: Važno da je zadovoljena pravda, nema nekažnjivosti

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

18:57

Nemački ambasador u Prištini o presudi Saljihu Mustafi: Važno da je zadovoljena pravda, nema nekažnjivosti
Nemački ambasador u Prištini o presudi Saljihu Mustafi: Važno da je zadovoljena pravda, nema nekažnjivosti - Copyright EPA/M.A.PUSHPA KUMARA

veličina teksta

Aa Aa

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode ocenio je da je presuda Specijalnog suda u Hagu u slučaju bivšeg pripadnika OVK Saljiha Mustafe "presuda pojedincu, a ne OVK, kojom se jača vladavina prava".

Ovo je presuda pojedincu koji je počinio teške ratne zločine, a ne presuda za OVK. Podjednako važno je to što je zadovoljena pravda za žrtve. Nema nekažnjivosti", naveo je nemački ambasador na svom Tviter nalogu.

Specijalizovana sudska veća Kosova osudila su nekadašnjeg komandira tzv. OVK Saljiha Mustafu na jedinstvenu kaznu zatvora od 26 godina zatvora za zločine nad albanskim civilima nelojalnim OVK, u logoru na imanju u selu Zlaš u aprilu 1999. godine.

Mustafa je za krivično delo proizvoljno lišavanje slobode osuđen na kaznu zatvora od 10 godina, za krivično delo mučenje na kaznu zatvora od 22 godine i za krivično delo ubistvo na 25 godina zatvora. Sudsko veće mu je izreklo jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 26 godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija