Aktuelno

Lalić: Miljković mi se hvalio kako se Mihajlović gušio nakon što mu je špricem ubrizgan cijanid u usta 

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

21/12/2022

-

18:24

Lalić: Miljković mi se hvalio kako se Mihajlović gušio nakon što mu je špricem ubrizgan cijanid u usta 
Lalić: Miljković mi se hvalio kako se Mihajlović gušio nakon što mu je špricem ubrizgan cijanid u usta  - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković, Miloš Rafailović, Tanjug/Zoran Žestić, MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Optuženi Marko Miljković danas popodne nastavio je da ispituje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Miljkovića.

Lalić je odgovarajući na Miljkovićeva pitanja o ubistvu “Joke”, rekao da ima saznanja da su ga ubili čekićem i da mu je vrat bio slomljen, što je, kako je kazao, zaključio zajedno sa Miljkovićem, ali je rekao da ne zna ko ga je ubio.

Miljković je Lalića pitao i ko su trojica muškaraca koji su Joku sačekali i ubili u Barseloni, na šta je on odgovorio da ne zna, ali da je zajedno sa Miljkovićem gledao slike ubijenog. Dalje je Miljković ispitivao Lalića o Iliji Kovačeviću i Draganu Mitroviću. 

"Miljković se hvalio kako je ubijen Mihajlović"

Okrivljeni-saradnik rekao je i kako mu se Miljković hvalio načinom na koji je ubijen Goran Mihajlović.

Lalić je rekao da mu se Miljković hvalio kako se Mihajlović gušio, nakon što mu je ubrizgan cijanid špricem u usta.

Nakon povratka iz inostranstva, Laliću je, kako kaže, Miljković pokazao sliku Mihajlovićevog ugljenisanog tela.

Miljković ga je dalje ispitivao o nalozima na aplikaciji “Skaj”, koje je Lalić obezbeđivao pripadnicima grupe, pa je tako rekao da je on kreirao Miljkoviću nalog pod psudonimom “Leon” u Turskoj, dodajući da je taj dan kreirao i nalog Radoju Zviceru.

MUP

 

Lalić je odgovarao i na pitanja o “bunkeru” u Ritopeku, navodeći da su na nju bile postavljene metalne ploče.  

Lalić je zatim nastavio da odgovara na pitanja o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće, kojeg je, prema njegovim rečima, ubio Ljubomir Lainović.

"Lainović i Brašnjović likvidirali Stamatovića i Dedovića"

Lalić je takođe otkrio i da su Milenko Brašnjović i Ljubomir Lainović ubili Stevana Stamatovića i Igora Dedovića.

On je precizirao da u trenutku ubistva Dedović nije imao nikakvu reakciju i da mu je glava pala u tanjir, dok je Stamatović skočio na pištolj.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je njegov posao u Atini bio da nađe i fotografiše Stamatovića i Dedovića.

Kazao je da je Brašnjović ubio Dedovića, a Lainović Stamatovića.

Screenshot

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Lalić je ponovio da je Ljubomira Markovića Kiću ubio Ljubomir Lainović, a da su braća Miloš i Marko Budimir prodali oružje kojim je ubijen.

Miljković je dalje ispitivao Lalića o njegovom odnosu sa Lainoviće, a Lalić je rekao da je jednom možda kupio kilogram marihuane od njega, ali se ne seća da li je kupio ili dobio.

Lalić je naveo da mu je Miljković zabranio da kupuje od Lainovića, jer, kako pretpostavlja, već je počeo da mu pravi zamku.

"Lainovića su pripadnici Kavačkog klana ubili na KiM"

Odgovarajući na pitanja optuženog Marka Miljkovića, Lalić je rekao da su Ljubomira Lainovića na Kosovu i Metohiji ubili pripadnici “kavačkog klana”.

Pojasnio je da su Lainovića "kavčani" sačekali na KiM nakon što je on u Atini sa Mirkom Brašnjevićem likvidirao Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Zatim, kako prerecizira Lalić, njih dvojicu su razdvojili, a Lainovića su tu pripadnici klana pretukli i ubili, a sa njega su skinuli i sat marke “Roleks” sa posebnom zlatnim elementima, koji je kasnije poklonjen Milošu Budimiru.

Lalić je rekao da je kasnije taj sat Miljković oteo od Budimira, navodeći da Miljković nikad nikome ništa nije poklonio, pa čak ni njemu “Skaj”.

Lalić ispričao detalje otmice Mirka Kojića

Okrivljeni-saradnik je tokom suđenja ispričao i kako je grupa otela Mirka Kojića, kao i da mu je Miljković pre otmice rekao da ga je policija privela na razgovor, kako Kojić ne bi posumnjao kada su ga pripadnici ovog klana oteli obučeni u policijske uniforme.

Kojić je zajedno sa Miljkovićem i Belivukom bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića, u slučaju poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje su sva trojica oslobođena. Lalić tvrdi da je Miljković Kojića u dopisivanju na “Skaju” zvao svinja, kao i da su značke koje su tokom otmice koristili pripadnici klana bile neko vreme na stadionu FK Partizan, ali su sklonjenje.

Kako je okrivljeni-saradnik precizirao, advokat Dejan Lazarević je tada savetovao pripadnike grupe da sklone te značke jer je imao informacije da će “biti hapšenja”, a Lalić je dodao i da je Lazarević tada rekao Miljkoviću i ostalim pripadnicima da su “ispali debili”.

Lalić tvrdi da je Lazarević uspešniji kriminalac nego advokat, nakon čega je nekoliko advokata ustalo da negoduje, a sudija im je isključila mikrofon. Lalić je potom odgovarao na pitanja o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, precizirajući da je njega Belivuk ubio, te da se nakon ubistva pokajao, rekavši Laliću “ogrešili smo se brate” .

On je ponovio da je Gorana Veličkovića ubio Miljković sekirom, pa je na Miljkovićev zahtev to detaljno opisao.

U grupi je, kako kaže Lalić, Miljković širio strah, a i sam Lalić se plašio za svoj život.

MUP Srbije

Srđan Lalić

Podsetimo, Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Nakon Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Okrivljeni-saradnici su pristali da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina svedoče o zločinima koje je grupa počinila. 

 

 

Komentari (0)

Srbija