Aktuelno

Lalić izneo šokantne tvrdnje: "Miljković planirao da plati migrantu da raznese tržni centar ako uhapse Belivuka"

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2022

-

18:39

Lalić izneo šokantne tvrdnje: "Miljković planirao da plati migrantu da raznese tržni centar ako uhapse Belivuka"
Lalić izneo šokantne tvrdnje: "Miljković planirao da plati migrantu da raznese tržni centar ako uhapse Belivuka" - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković, Miloš Rafailović, Tanjug/Zoran Žestić, MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas popodne je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Lalić je izneo šokantne detalje o kriminalnom klanu, te ispričao da su Belivuk i Miljković planirali da raznesu jedan beogradski tržni centar.

Miljković je danas nastavio da postavlja pitanja Laliću, koji je objasnio da je on pretresao Nikolu Mitića posle otmice, a kasnije učestvovao u uklanjanju njegovog tela.

Na samom početku suđenja predsednica sudskog veća je upozorila Miljkovića da bude pristojan, a potom i Lalića, na šta je Miljković odgovorio da će biti pristojan ukoliko i Lalić bude pristojan. Miljkovićev branilac Vladimir Petrović se zatim pobunio jer kako je naveo Lalić postavlja potpitanja i kupuje vreme.

"Više puta pominjali ubistvo predsednika"

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je u Specijalnom sudu rekao da mu je Marko Miljković govorio da će postavljati bombe i eksploziv po zgradama, kao i da će ukoliko uhapse Veljka Belivuka platiti migrantu da se eksplozivom raznese TC Delta.

Lalić tvrdi da su Belivuk i Miljković više puta pominjali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da su rekli da ga treba “olindrati”, kao i da je pet miliona evra koje je Lalić ranije pominjao da je Radoje Zvicer poslao, bila samo prva tranša novca.   

On je pričao i o snajperu koji je navodno plaćen 12.000 evra, na šta je Miljković dodao da Lalić to namerno priča kako bi ispalo da su planirali atentat na predsednika.

Kavački klan je, kako je ponovio Lalić, hteo da svrgne vlast, a dodao je da je on ubeđivao Miljkovića da to ne pokušavaju, navodeći Zemunski klan kao primer da to ranije nije uspevalo.

Screenshot

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Lalić tvrdi i da je Belivuk imao svesku u kojoj je vodio evidenciju o trgovini kokainom, odnosno o tome ko je ostao dužan i ko je koliko kilogama uzeo.

Miljković je nastavio da provocira Lalića, pa ga je podsetio da je navodno bio u ljubavnoj vezi sa nekim iz klana, te da je od tog pripadnika tražio da ostavi porodicu zbog njega, na šta mu je Lalić uzvratio rekavši: “Je l' se sećaš kada smo se ti i ja ljubili”.

Svađe u sudnici obeležile današnje ispitivanje

Današnje ispitivanje okrivljenog-saradnika obeležilo je međusobno vređanje i pretnje. Zbog toga su Miljkovićevo postavljanje pitanja Laliću u više navrata prekidali advokati odbrane i predsednica sudskog veća.

U jednom trenutku Lalić je Miljkoviću rekao “ti nisi bitan, ja sam bitan”, na šta mu je Miljković odgovorio “ti si mali miš i ti si pokazao ko si”.

Miljković je Laliću rekao “visiš na koncu”, na šta su reagovali advokati, jer su to protumačili kao pretnju Laliću.

Lalić je odgovarajući Miljkoviću na pitanja, između ostalog ispričao da su Mileta Radulovića zvanog Kapetan, nakon otmice 10.oktobra, pripadnici “kavačkog klana” držali živog na različitim lokacijama još dva, dva i po meseca.

Lalić je u toku svog svedočenja ispričao da su Miljković i Belivuk tokom boravka u Crnoj Gori ubili Adisa Spahića i Damira Hodžića, dok su Radulovića oteli i preko njegovog kriptovanog telefona namamili Lazara Vućevića u kuću u Ritopeku, gde je i ubijen.

Okrivljeni-saradnik je precizirao da je video slike na kojima su Miljković i Radulović zagrljeni, kao i da je od Miljkovića saznao da je Radulović zadavljen kablom, dodajući da je tada Miljković rekao “ode Mile, šteta”.

Miljković je Lalića ispitivao i o detaljima ubistva Vukićevića i Zdravka Radojevića, za čija ubistva se ova grupa tereti optužnicom.

Lalić je tvrdio da je Miljković ostao dužan za Radojevićevo ubistvo pripadnicima klana koji su učestvovali u tom zločinu, jer je, kako je kazao, obećao da će im podeliti sve Radojevićeve automobile i nekretnine.

Miljković je ispitivao Lalića i o planiranju ubistva Veljka Banovića, koji je prema navodima iz medija blizak saradnik Luke Bojovića.

MUP Srbije

Srđan Lalić

Podsetimo, Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Nakon Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Okrivljeni-saradnici su pristali da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina svedoče o zločinima koje je grupa počinila. 

 

 

       

 

Komentari (0)

Srbija