Aktuelno

Stefan koji je ranjen u napadu kod Štrpca ostaje u bolnici, a Miloš je pušten na kućno lečenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/01/2023

-

13:49

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Miloš i Stefan Stojanović koji su ranjeni u oružanom napadu kod Štrpca na Badnji dan su u stabilnom stanju. Miloš je danas pušten na kućno lečenje, a Stefan će još nekoliko dana biti zadržan na tretmanu, rekao je za Euronews Srbija direktor KBC Priština – Gračanica dr Bratislav Lazić.

"U kontinuitetu su obojica praćena, hirurški obrađena. Stariji Miloš je danas otpušten u dobrom stanju na kućno lečenje, a mali Stefan će ostati još nekoliko dana na tretmanu, ovde kod nas na Hirurškoj klinici i mi ćemo ga nakon praćenja verovatno još malo hiruški obraditi, da bi ožiljak od povrede bio što manji i nakon toga će i on, nadam se, moći da bude otpušten na kućno lečenje", kaže dr Lazić.

Na pitanje kakvo je psihičko stanje pacijentata, odnosno da li se plaše, direkor KBC Priština – Gračanica je rekao: "Svakako da jesu uplašeni".

"Situacija je jako teška, naročito kada se desi osobama njihovog uzrasta, naročito kada je u pitanju mali Stefan, to je samo 11 godina. Nadamo se da to neće ostaviti velike traume, ali je njihovo trenutno raspoloženje veoma pozitivno", naveo je i dodao da su u pitanju hrbri momci. 

Podsetimo, napadaču na Stefana i MIloša Azemu Kurtaju Osnovni sud u Uroševcu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a napad je okvalifikovan kao pokušaj teškog ubistva. Kurtaju se stavljaju na teret i krivična dela: izazivanje opšte opasnosti, kao i neovlašćena upotreba oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija