Aktuelno

Dečak koji je povređen u lovu prebačen iz Niša u Beograd na dalje lečenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2023

-

10:38

Dečak koji je povređen u lovu prebačen iz Niša u Beograd na dalje lečenje
Dečak koji je povređen u lovu prebačen iz Niša u Beograd na dalje lečenje - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Dečak iz Pirota, koji je povređen dok je bio sa ocem u lovu, prebačen je iz Niša u Beograd na dalje lečenje. Kako je saopštio UKC Niš odluka je doneta nakon ponovne celokupne dijagnostike.

"Zbog specifičnosti povreda i lekara određenih specijalnosti koje UKC Niš nema, a koje su neophodne za dalje lečenje trinaestogodišnjaka iz Pirota koji je povređen u lovu, nakon ponovne celokupne dijagnostike i konzilijarnog sagledavanja timova specijalista niškog Univerzitetskog kliničkog centra, doneta je odluka da se pacijent prebaci na dalje lečenje u UKC Srbije", navedeno je u saopštenju.

Dečak (13) je u nedelju, 8. januara bio u lovu sa svojim ocem u ataru sela Vlasi, nedaleko od Pirota, gde je pogođen iz sačmare.

Dečak je sa prostrelnom ranom u predelu butine i bedrene kosti, povredom glave, grudnog koša i abdomena, nakon hirurškog zbrinjavanja i dijagnostike u Pirotu, prebačen u ponedeljak u niški Klinički centar gde je operisan.

Policija je u Pirotu juče uhapsila D. I. (58) iz tog grada, koji se sumnjiči da je tokom lova ranio dečaka (13). On se sumnjiči da je juče u lovu pucao u divljač, a deo sačme je pogodio trinaestogodišnjeg dečaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija