Aktuelno

Zaplena na Gradini: U specijalno napravljenom bunkeru automobila pokušali da prokrijumčare oko 340.000 evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/01/2023

-

12:58

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u saradnji sa policijom juče na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 343.000 neprijavljenih evra skrivenih u specijalno napravljenom bunkeru u prtljažniku jednog automobila, saopštila je Uprava carina. Slučaj je otkriven kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen VW pasat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Kako su naveli iz Uprave carina, putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

"Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe", saopštili su iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Uprava Carina

 

U Upravi carina navode da je o svemu odmah obavešteno tužilaštvo, a kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija