Aktuelno

Uslovne kazne zbog lažnog predstavljanja u bolnicama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/02/2023

-

16:54

Uslovne kazne zbog lažnog predstavljanja u bolnicama
Uslovne kazne zbog lažnog predstavljanja u bolnicama - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazume sa S.L. i M.M. na osnovu kojih ih je sud osudio na uslovnu kaznu zatvora od po šest meseci sa rokom provere od tri godine, jer su se u zdravstenim ustanovama pretvarale da su bivše vanbračne supruge osumnjičenog B.L.

S.L. i M.M. su osuđene za krivično delo navođenje za overavanje neistinitog sadržaja, dok se B.L. na teret stavlja isto krivično delo, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Okrivljenom B.L. je na predlog tužilaštva sud odredio pritvor do 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju na moguće ometanje postupka uticanjem na svedoke.

Prema navodima krivične prijave osumnjičeni B.L. i S.L. su 2. septembra prošle godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S.L. lažno predstavila kao oštećena A.V, koja je bivša vanbračna supruga B.L. i gde je imala pregled kod psihijatra.

S.L. je uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje, koji joj je doktor dao predala B.L, nakon čega je on 21. novembra prošle godine sa osumnjičenom M.M. došao u Institut za mentalno zdravlje.

M.M. se tamo predstavljala takođe kao A.V, gde je pregledao specijalista koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" na hitno zbrinjavanje.

Osumnjičeni B.L. je 7. decembra prošle godine tako pribavljene izveštaje koristio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A.V.
 

Komentari (0)

Srbija