Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor osumnjičenima za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

16:38

Tužilaštvo traži pritvor osumnjičenima za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja
Tužilaštvo traži pritvor osumnjičenima za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu predložilo je sudu da odredi pritvor D.B. i I.T, aktivistima organizacije "Narodne patrole" iz Bačke Palanke, i M.J. iz Suseka, osumnjičenim da su pozivali građane na nasilno rušenje vlasti.

Oni se sumnjiče za krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uz osnove sumnje da je M.J. izvršio i krivično delo teška krađa, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva. Osumnjičeni su saslušani danas u tužilaštvu, nakon čega je predloženo određivanje pritvora.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih, povodom održavanja protesta u Beogradu ispred Predsedništva 15. februara i događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti, kada je tog dana u prepodnevnim časovima u Sremskoj Kamenici iz motornog vozila osumnjičenog D.B. iz Bačke Palanke oduzeta lovačka puška sa optičkim nišanom i municijom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje istog dana, dok je izvršeno pretresanje stanova i drugih prostorija na više lokacija, kojom prilikom su oduzeti predmeti krivičnog dela, uzeta su obaveštenja od više osoba na okolnost njihovih saznanja, te su donete odgovarujuće naredbe za veštačenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija