Aktuelno

SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI: Hrvatin opisao jezivo uklanjanje tela Nikole Mitića, Velja Nevolja rasplakao advokaticu

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2023

-

12:30

SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI: Hrvatin opisao jezivo uklanjanje tela Nikole Mitića, Velja Nevolja rasplakao advokaticu
SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI: Hrvatin opisao jezivo uklanjanje tela Nikole Mitića, Velja Nevolja rasplakao advokaticu - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su jutros u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina danas je nastavljeno suđenje kriminaloj grupi čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Okrivljeni-saradnik izjavio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je Gorana Veličkovića ubio Miljković preciznim udarcem sekire.

Hrvatin je nastavio svoje izlaganje koje je započeo juče, a govoreći o ubistvu Veličkovića dodao je da je Veličković kada je shvatio da će ga ubiti sam legao da se namesti za likvidaciju.

Miljković je prema Hrvatinovim rečima preko Veličkovićevog telefona poslao Filipu Koraću fotografiju na kojoj se nalazi telo Veličkovića, a na leđima je bilo napisano "Korać p...".

Pored poruka koje je napisao Koraću, Miljković je, kako Lalić tvrdi, slao poruke i Milošu Radisavljeviću Kimiju i Marku Isakoviću.

Hrvatin je rekao da je za tu likvidaciju dobio 10.000 evra, a ostali pripadnici koji su učestvovali u toj otmici i ubistvu takođe 10.000 evra koje su podelili.

Hrvatin do detalja opisao jezivo uklanjanje tela Nikole Mitića

On je detaljno opisao otmicu i ubistvo Nikole Mitića, te pojasnio da su Mitića pripadnici zatekli kako prati Belivuka i Miljkovića, zbog čega ga je Miljković zaustavio, udario, a drugi pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku.

Prema Hrvatinovim rečima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila "nekad smo bli dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhavtimo" na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao "jurićemo se".

Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli "jednog ometlamo dođe još četvoro".

Zatim Hrvatin stiže sa Srđanom Lalićem i Milošem Budmirom, otišao je u kuću u Ritopeku gde ih je čekao Vlade Draganić kako bi uništili Mitićevo telo.

Kako je opisao Hrvatin, mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presečenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja.

Detaljno je objasnio kako su isekli Mitićevo telo, na koji način su vadili iznutrice kako ne bi bio previše nepriajatan miris zbog sadržine creva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mlevenje.

Kako je naveo Hrvatin iskomadano telo mušakrca je stalo u dve kade.

Draganić, Budimir i Lalić su nakon unišatvanja tela, otišli do reke kako bi prosuli ostatke samlevenog tela Mitića.

MUP

 

Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gde su ubili Damira Hodzića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića zavnog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićvića.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je video dve fotografije ubijenog Hodžića , jedna kod prozora, a druga na kojoj leži na dvosedu pokriven do glave.

Kako je precizirao Hrvatin Miljkovć je sa Kapetanovog telefona Vukićeviću poslali fotogtafiju vezanog Belivuka navodeći da je otet, zbog čega je Vukićević pristao da se nađe sa pripadnicima klana.

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepoverljiv i nije hteo da se sastane sa pripadnicima ovog klana.

Punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića je sudiji kroz suze rekla da Belivuku skrene pažnju jer upućuje "neprijatne i uznemiravajuće poruke", nakon cega je sudija odredila pauzu.  

Belivuk: Nisam pretio punomoćnici žene Gorana Veličkovića

Vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk je potom u nastavku suđenja izašao za govornicu tvrdeći da nije pretio punomoćnici oštećene žene Gorana Veličkovića, Vesni Golubović.

Belivuk je rekao da je u pitanju jeftin publicitet, navodeći da nije pretio punomoćnici. Golubović je nakon toga predložila sudiji da pregleda video snimke sa nadzornih kamera u sudnici i utvrdi šta joj je Belivuk pokazivao.

Pre pauze tokom ovog suđenja Golubović se obratila sudiji i kroz suze rekla da joj Belivuk upućuje neprimerne i uznemiravajuće poruke.

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je nastavio da otkriva svoja saznanja o otmici i ubistvu Lazara Vukićevciha, te je naveo da mu je Marko Budimir ispričao, kako je došlo do rvanja Miloša Budimira sa Vukićevićem kada je Budimir povredio prst.

Tada je Vukićević pucao na Miloša Budimira, nakon čega su ga pripadnici grupe prebili, a kasnije i ubili, rekao je Hrvatin.

"Belivuk je ubio Radojevića, Budimir nije hteo zato što mu je kum"

Okrivljeni-saradnik je rekao da optuženi Marko Budimir nije hteo da ubije svog kuma Zdravka Radojevića, zbog čega je to uradio Belivuk. Hrvatin je naveo da su Radojevića oteli jer je pretio da će napasti decu i ženu Marka Budimira, te su ga nakon otmice doveli u kuću u Ritopeku gde su mu dali da ostavi svoje otiske prstiju na mecima, sa kojim su kasnije planirali da lažiraju pucnjavu na Marka Budimira.

Belivuk je, kako je Hrvatin precizirao, nakon što su doveli Radojevića u skrivenu prostoriju, pitao "braćo ko će da ga reši" , na šta je Marko Budimir rekao "neću ja, kum mi je" zbog čega je Belivuk odlučio da uzme sekiru i jednim preciznim udarcem u vrat usmrti Radojevića.

Hrvatin je učestvovao, kao i ranije u komadanju i uništavanju tela, i za tu likvidaciju je isto dobio 10.000 evra. Takođe, Hrvatin je što se tiče Radojevićevih automobila, znao da su jedan beli "mercedes GLE" prodali na KiM.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje Hrvatin je rekao da su članovi grupe koji su ga oteli, rekli da je on bio najjači od svih do sada. Naveo je da je zajedno sa Belivukom kablom udavio Ljepoju, nakon čega su ga, kao i svaku žrtvu iskomadali i bacali u Dunav.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

O ubistvu Aleksandra Gligorijevića, Hrvatin je rekao da je video slike njegovog iskasapljenog tela, na kojem je pisalo "izdaja", kao i da su ga ubili jer su sumnjali da planira likvidaciju Belivuka.

Tvrdi da su za trgovinu marihuane "glavni" bili Miloš i Marko Budimir, dok su se Belivuk i Miljković bavili trgovinom kokaina.

Okrvljeni-saradnik je za danas završio svoje izlaganje, a advokati Alekse Dunjića, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Aleksandra Vučeljića i Nemanje Lakićevića su tražili da se njihovim branjenicima ukine pritvor ili zameni nekom blazom merom.

Sa druge strane tužilaštvo smtra da i dalje stoje razlozi za određivanje i trajanje pritvora, te je odbilo ove predloge.

Suđenje se nastavlja 13. marta.


 

 

 

Komentari (0)

Srbija