Aktuelno

Novi slučaj nasilja u Beogradu: Napadač udarao devojku u teretani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/07/2021

-

11:06

Novi slučaj nasilja u Beogradu: Napadač udarao devojku u teretani
Novi slučaj nasilja u Beogradu: Napadač udarao devojku u teretani - Copyright Instagram.com/ahilej.lifestyle

veličina teksta

Aa Aa

U Ahilej teretani na Novom Beogradu juče je napadnuta radnica. Na snimku koji je teretana objavila na svom Instagram profilu vidi se kako muškarac dolazi iza pulta i nekoliko puta udara radnicu.  

"Da se nikada ne ponovi! Danas je u Ahilej teretani na Novom Beogradu siledžija ušao u pult i prebio radnicu u pultu, tukao je pesnicama u glavu zato što mu je rekla da ne može da sedi na pultu, jer nije zaposlen. Tukao je nečiju ćerku, sestru, devojku", navedeno je u objavi u kojoj je potpisan vlasnik kompanije Ahilej i predsednik sportskih klubova Ahilej Aleksandar Đorđević.  

On je dodao da je napadač uhapšen i da će on i njegovi saradnici braniti svaku devojku u pultu i svakog trenera i menadžera.  

Na snimku sa sigurnosnih kamera koji je postavljen vidi se scena nasilja. Napadač je prvo ušao u pult vidno ljut udarajući jedan predmet. U tom trenutku u pultu su bile dve devojke.

Muškarac je nasrnuo na onu koja mu je bila bliža, dok se druga devojka isprečila između njih pokušavajući da zaštiti koleginicu.  

Instagram.com/ahilej.lifestyle

 

Međutim, napadač ju je je zaobišao i počeo da udara pesnicama devojku ka kojoj je krenuo. Malo kasnije je u pult ušao jedan muškarac koji je odvojio napadača od devojke, a ubrzo su se tu stvorili i drugi koji su izveli napadača iz pulta. On je sve vreme vikao na devojku koju je napao.  

MUP: Osumnjičeni pretio zaposlenima na društvenim mrežama

Povodom tog slučaja oglasio se i MUP koji je saopštio da je policija uhapsila U. R. (2002), "neposredno nakon izvršenja krivičnih dela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti". 

U saopštenju piše da je on juče u teretani na Novom beogradu nakon pretnji fizički nasrnuo na radnicu, ali i da je potom putem jedne društvene mreže objavio pretnje zaposlenima u toj teretani. 

"Takođe, nakon nekoliko časova U. R. se, kako se sumnja, vratio u teretanu i radnici zadao više udaraca pesnicom", navodi MUP. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Serija snimaka nasilja uznemirila javnost

U prethodnom periodu nekoliko snimaka ekstremnog nasilja je potreslo javnost u Srbiji. Pre dve nedelje, na društvenim mrežama se pojavio video-snimak sa beogradskog kupališta Ade Ciganlije, gde se vidi kako muškarac na punoj plaži maltretira ženu koja leži, koju potom, naočigled čitave plaže, šutira u glavu.   

Samo nekoliko dana nakon toga, na mrežama se pojavio još jedan snimak nasilja, na kome se vidi muškarac kako šutira devoju, koja od siline udarca pada i ostaje da leži na zemlji. Policija je i u ovom slučaju privela osumnjičenog. 

Na društvenim mrežama su se pojavila još dva video-snimka koji prikazuju nasilne situacije i brutalne obračune koji su se odigrali na sred ulice, naočigled prisutnih. Prvi snimak prikazuje scenu koja se dogodila ispred jednog lokala u Inđiji, u kojoj mladić leži nepomično na zemlji, dok ga grupa od nekoliko njih udara. 

Na snimku iz beogradskog naselja Banjica prikazan je fizički obračun nekoliko muškaraca koji su se gađali raznim predmetima, a u jednom trenutku je poletela i sekira.  

Psiholozi koji su govorili za Euronews Srbija saglasni su da su ti snimci alarm za čitavo društvo, ne samo zbog brutalnosti koju prikazuju, već i zbog toga što su vinovnici nasilja mahom mladi ljudi. 

Komentari (0)

Srbija