Aktuelno

Tužilaštvo podiglo optužnicu: Instruktor jahanja optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

13:05

Tužilaštvo podiglo optužnicu: Instruktor jahanja optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole
Tužilaštvo podiglo optužnicu: Instruktor jahanja optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv instruktora jahanja Miloša Đ. (68), zbog opravdane sumnje da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, saznaje Tanjug. Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor Milošu Đ. da ne bi ponovio krivična dela u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti tok krivičnog postupka.

Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina. Optuženi se nalazi u pritvoru od hapšenja odnosno 13. septembra prošle godine.
 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija