Aktuelno

Komandna jedinica za obuku VS kao deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija upućena u Liban

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

18:06

Komandna jedinica za obuku VS kao deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija upućena u Liban
Komandna jedinica za obuku VS kao deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija upućena u Liban - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku upućena je u multinacionalnu operaciju u Libanu, gde će narednih šest meseci izvršavati zadatke u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Reč je o vodu za zaštitu snaga koji će, u skladu sa svojom namenom, u zoni operacije biti angažovan na obezbeđenju baze Ujedinjenih nacija u kojoj je smešten italijanski kontingent.

Pripadnici ove jedinice su, pre upućivanja u misiju, prošli sveobuhvatne pripreme koje su uključivale i višemesečnu obuku na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije, kako bi u potpunosti bili spremni za angažovanje u mirovnoj operaciji.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Oni će u Libanu zameniti pripadnike Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci uspešno realizovali iste zadatke i ovog meseca završavaju svoje angažovanje u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine. 

Trenutno, osim voda za zaštitu snaga, Vojska Srbije u Libanu angažuje i pešadijsku četu, kao samostalnu jedinicu u sastavu španskog bataljona, štabne oficire u komandi misije i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu, navode iz Ministarstva odbrane.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija