Aktuelno

Kosovska policija: Incident kod sela Banje na severu Kosova, policajac pucao jer vozač nije zaustavio vozilo

Komentari

Autor: RTS

09/03/2023

-

23:35

Kosovska policija: Incident kod sela Banje na severu Kosova, policajac pucao jer vozač nije zaustavio vozilo
Kosovska policija: Incident kod sela Banje na severu Kosova, policajac pucao jer vozač nije zaustavio vozilo - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Policijska služba u Prištini saopštila je da je njen pripadnik večeras "bio prinuđen da puca pošto se sumnjivo vozilo nije zaustavilo na ilegalnom putu" kod sela Banje na severu KiM, prenosi RTS.

"Policijski službenici su na punktu po procedurama baterijskom lampom dali znak vozilu da stane radi rutinskog pregleda, ali kada je osumnjičeni (vozač) primetio policajce, povećao je brzinu kako bi pobegao i direktno ugrozio život policijskih službenika", navedeno je u saopštenju policije.

"Jedan od policijskih službenika da bi izbegao direktnu opasnost po svoj i život drugih policijskih službenika bio je prinuđen da upotrebi vatreno oružje", izvestila je policija.

Sumnjiv džip marke "audi" se brzo udaljio sa lica mesta ilegalnim putevima, tvrde iz policije i dodaju da njene jedinice preduzimaju operativne i istražne radnje na identifikaciji i hapšenju osumnjičenih u ovom slučaju.

U nastavku uviđaja policija je zaustavila još dva vozila koja su stigla na istu lokaciju, a za koja se sumnja da su povezana sa sumnjivim vozilom, u kojem se nalazilo pet osoba, navodi se u saopštenju.

One su upućene u policijsku stanicu na razgovor i dalje postupke u saradnji i koordinaciji sa organima pravde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija