Politika

U Jošanici održan protest zbog napada na dvojicu srpskih mladića

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

15:33

U Jošanici održan protest zbog napada na dvojicu srpskih mladića
U Jošanici održan protest zbog napada na dvojicu srpskih mladića - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

U Jošanici kod Leposavića održani su protesti zbog prebijanja mladića od strane pripadnika Specijalne policije Kosova na kojima je poručeno da je to vid borbe protiv nasilja nad Srbima.

Oko stotinak meštana opštine Leposavić, na poziv sestre jednog od povređenih momaka, mirno je protestovalo danas u Jošanici zbog, kako su rekli, terora vlasti iz Prištine. 

Oni su poručili da je ovo njihov vid demokratske borbe protiv nasilja koje trpi srpski narod, ali da su spremni i na drugačiji vid borbe ukoliko se ovakve stvari nastave i ukoliko kosovska policija, posebno takozvani specijalci, nastave da maltretiraju mirne građane. 

Mladići su nakon što su zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi pušteni na kućno lečenje.

Simić: Napad na svako srpsko dete

Potpredsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da je napad na mladiće napad na svako srpsko dete, svaku srpsku kuću od Štrpca do Leposavića. 

On je na Fejsbuku napisao da je nad mladićima izvršena brutalna demonstracija sile jedinica iz Prištine koje nemaju šta ni da traže na severu Kosova i Metohije. 

"Krajnje je vreme da međunarodna zajednica preduzme konkretne i odlučne mere i da se nasilnici koji su povredili Đorđa i Lazara privedu pravdi i najstrože sankcionišu, jer narod više teror ne može i neće da trpi", zaključio je Simić.

Kako je rekao, zbog toga su se danas okupili građani Leposavića, kako bi jasno rekli da im je dosta terora premijera privremenih institucija Aljbina Kurtijevog, kao i da je prevršilo svaku meru da "albanska čizma gazi i šutira našu decu, da gaze naše njive i imanja naših domaćina prekopavaju svojom teškom mehanizacijom i grade svoje nelegalne baze".

"Da li smo čuli jednu reč osude ili reakcije međunarodnih predstavnika na brutalno i ničim izazvano prebijanje Đorđa i Lazara? Nismo! Zašto ćute i Euleks i Kfor i Unmik na napad na mladiće koji su napadnuti samo zato što su Srbi, bez ikakvog razloga ili osnova, koji nemaju mrlje niti su zatečeni u vršenju bilo kakvog kažnjivog dela?", napisao je Simić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija