Aktuelno

MUP: Prvog dana Exita uhapšeno više od 50 osoba zbog posedovanja droge

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2021

-

10:44

MUP: Prvog dana Exita uhapšeno više od 50 osoba zbog posedovanja droge
Otvaranje Exit festivala - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, tokom prvog dana održavanja festivala Egzit, zaplenili su narkotike od 55 osoba.

Zbog postojanja osnova sumnje su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga policija je uhapsila 54 osobe, od kojih je 31 strani državljanin, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je uhapsila još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je da će pripadnici policije u skladu sa zakonom na Exitu hapsiti i kažnjavati dilere droge, ali i konzumente.

"Kao što smo i obećali, pripadnici policije će svakog koga pronađu tokom festivala Exit, bez obzira da li je diler droge ili konzument droge, kazniti u skladu sa zakonom.

Učinićemo sve da posetioci i učesnici festivala budu bezbedni i sigurni, ali, pre svega i svi građani Novog Sada. Uživajte u muzici, ne uzimajte drogu", poručio je ministar Vulin nakon prvog dana Exita.

Uhapšeni državljani Rumunije zbog krađa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su i državljane Rumunije L. B. (2002) i I. C (1986), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili više krivičnih dela krađa.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi policija je noćas, tokom festivala Egzit, kod osumnjičenih pronašla dvadeset ukradenih mobilnih telefona od kojih je veći deo već vraćen vlasnicima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Novosadska policija svakodnevno brine da bezbednost sugrađana bude na što višem nivou, posebno sada, u vreme održavanja Egzit festivala, kada je na ulicama Novog Sada veći broj posetilaca nego inač

Komentari (0)

Srbija